Planeta Crunch

by Red Pèrill

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Inclou un excepcional llibret en PDF ultra-funky i una sorpreseta que va canviant regularment...
  Purchasable with gift card

    €4 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Planeta Crunch via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 3 days

    €7 EUR

   

 • Full Digital Discography

  Get all 12 Red Pèrill releases available on Bandcamp and save 15%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Aurora (Live), Suau [single], Max Mix Game 3D (BSO), Aquari/Safari, Safari (EP), Aquari (EP), Som el que som (Estiu iCat '20), El ceptre universal (single), and 4 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €27.20 EUR or more (15% OFF)

   

1.
2.
Bravadú 02:26
Bravadú is bravasnicht in frandrunskaia belelé ambros stupefacts marken bravadú freresnicht in brundens bravaia optemor Enclenq le indriominsia delvedere Uen si iu brain nau steind! El mosquit s'esfilagarsa però no en sortirà pas mai del cub x 2 Lluiten, lluiten lluiten, lluiten!
3.
Jec i emulo un vegetal i tinc somnis imbècils Ovelles balant un crit horrorrós em sento massa lluny de casa El lament de la ment és constant i conviure amb la “fuckin'” és desesperant tota la nit esperant amb delit el camell sempre-a-punt de les Rambles Encara avui en dia em llevo amb malsons per culpa de la fuckin people Encara avui en dia em llevo amb malsons per culpa de la fuckin people Maleïda la nit en que vaig somiar que la patxanga era vida maleït càncersida necessito un parabrises mental per sortir dels paradigmes habituals Aspiro a convertir-vos algun dia en tragicomèdia Mai tindreu entrada a la WIKIPEDIA Encara avui en dia em llevo amb malsons per culpa de la fuckin people Encara avui en dia em llevo amb malsons per culpa de la fuckin people
4.
Em cobriré altre cop de corxeres i lluminàries nadalenques semi-fuses que abraçaré laxes perquè podrien fugir i em deixarien altre cop a les fosques untat de basarda i lionesa Motiu de sobra per cobrir-se pertot i arreu de floritura dadivosa llepada d'ego la mari-morena llepada de gos prudent, poruc – ferida oberta Flojeé, encumbrando al cielo, deslizándome flaqueé al filo de un rosal rosado de escarpias,  y encharcado de alubias y griseldas marsupiales sin embargo agracié y empujé lágrimas de hiel en lluvia en esos crudos momentos en que se dejó de creer y todo se ensancha en grietas, toda engrieta la poesia, sí! Y nace dificultosa una amarga y podredumbre torpe melodía que sólo riega un parco parque la poesia engrieta mientras lágrimas torpes sandecen i amilanan mientras busco la palabra que dicen encuentro exacta mientras busco un porqué que raudo se fuga de mis manos cual escamas fraudulentas en un mar que no fue mio y sin embagro si... Mientras suelto parte de mi, en un carpesano de fotos groguenques i salivoses que em llepen la memòria i m'esgarrapen la vergonya i penso que no cal tapar-me en solitud i aspiro i expiro, per moments, a abandonar tota lluita i aspiro i inspiro a ensolidir i a ensopir solidàriament la meva imatge burda sota un riu de pentagrames que cobriran, tots els records... dolorosos i tendres, que marquen el meu rostre a cada petjada com dir-vos-ho, com plasmar-ho, només amb mecanogràfica escenografia i estilogràficament escueta i críptica i ni tan sola... tradueixo simultàniament i del camí de la “sin hueso” a la torreta em deixo l'abono i la trompeta em deixo la ingenuïtat i la llamborda i em cobriré altre cop de corxeres i lluminàries nadalenques semi-fuses que abraçaré laxes perquè podrien fugir i em deixarien altre cop a les fosques untat de basarda i lionesa Motiu de sobra per cobrir-se pertot i arreu de floritura dadivosa llepada d'ego la mari-morena llepada de gos prudent, poruc – ferida oberta Jo no sóc de barri, i tu tampoc, tinga-ho clar, fill de puta
5.
Metamorfosi formosa amb formol
6.
Has escoltat mai el batec d'una alfombra sorda? El batec d'una nina desnucada? El batec residual d'una formiga incinerada? Has acariciat mai les fulles d'una parra per dins, com buscant-los el cor? Li has buscat mai les trompes de falopi amb tendresa i rock & roll? Jo no vull ser el què us digui que tot s'ha acabat Jo no vull ser el què us digui que res no tornarà... Has vist mai florir la boira des de dalt d'un campanar has sentit mai miolar un gos que dissimula que fa tard Has vist mai florir la molsa sobre el ventre d'una merla hi ha escrit un epitafi, una llàgrima s'esberla Potser no saps què dir arribat aquest moment Ens crema a tots una mica la pell Ens crema la pell ens ploren els ulls Caiem de genolls i ens suen les ànimes Et mirem als ulls i s'obre un portal espai-temporal BRUTAL Ens crema la pell ens ploren els ulls Caiem de genolls i ens suen les ànimes Et mirem als ulls i cantem cançons com si no hi hagués demà tot s'haurà acabat s'haurà acabat FINS MAI
7.
Di-da-run-di da de do-ri-ro Di-da-run-di-do di re ro x 2 Oh-oh-oh oh oh-oh-oh x 2
8.
Lalipop 04:32
9.
L'home dubte 06:23
Ausculto, grinyolo, esmorteeixo, vagarejo, erro, caic i deliro punts suspensius que em porten a pensar que peso, dubto, erro i encerclo l'infinit fins que peso, esbufego i dubto... Miro avall, i em moro de vèrtic, i només estic a l’entresuelo Desafiant des baix, el meu alter ego em reta a un duelo Ara que havia arribat la primavera i només havia d’estirar el fil Veig un homeless que pixa cara al vent mentre canta “Quién me ha robado el mes de abril?” Uh-uh-uh-uh uh uh-uh-uh-uh Vagarejo, erro i caic i és que em diverteixo colorejant en finestres embafades i és que em diverteixo rascant parets de guix en naus abandonades driblant dificultats com una nútria borratxa i desperdiciant cada 5 minuts, un massatge tailandès i crec escoltar merles tot afirmant foteses que segurament es desfiguraran amb un copet de vent Ausculto, grinyolo, esmorteeixo, vagarejo, erroc, caic i deliro punts suspensius que em porten a pensar que peso, dubto, erro i encerclo l'infinit fins que peso, esbufego i dubto... (L'home dubte pesa, vagareja, esbufega i cau...)

about

"«Planeta Crunch» és un disc que no deixa indiferent a ningú. Es fonamenta en les bases electròniques del propi creador –que al disc programa i aporta veus i varis instruments– i en un llenguatge molt proper al jazz de Miles Davis o Thelonious Monk. Les composicions del disc oscil·len entre la psicodèlia de Radiohead, el rock progressiu i simfònic de Pink Floyd, la música electrònica de St. Germain i, sobretot, la música negra com el soul o el funk de Stevie Wonder, Jamiroquai o Guillamino en l’àmbit català. Tot i així, en temes com «Metamorfosi formosa amb formol», la creació evoluciona cap a llenguatges minimalistes que recorden l’estil de Philip Glass o el de Guillermo Klein, un dels seus mestres i inspiradors.

Deixant de banda qüestions musicals i estilístiques, el disc sobresurt per la poètica de les lletres. A tots aquells que els agrada la cançó galàctica del triumvirat format per Antònia Font, Jaume Sisa o Quimi Portet, descobriran en Red Pèrill el quart galàctic català (salvant les distàncies, la introducció musical de «Planeta Crunch» podria ben bé ser conceptualment la de «Batiscafo katiuscas»)

Ara bé, l’univers poètic, evocatiu, surrealista i absurd que crea Pèrill és molt més histriònic i dut a l’extrem, tan en qüestions musicals com en les lletres de les cançons –imperdibles – on és notòria la confluència amb les reflexions del seu perfil a twitter (@redperill) i d’altres usuaris amb els que comparteix missatges que ratllen l’absurd. Un costumisme surrealista que beu de diverses inspiracions, des de Cortázar fins a Mortadelo i Filemón.»

credits

released July 3, 2014

Composició, gravació, producció, programació, veus, guitarres, teclats, vocoders, melòdica, saxo, i percussions: RED PÈRILL

* "Bravadú" co-produïda per JOAN VILANOVA

Masteritzat per MAGÍ BATALLA el 2 de Juliol de 2014.

Lletres: RED PÈRILL
Fotos: BERNAT MATEU
Portada i disseny llibret: MARC GONZÁLEZ

-------------------------------------------------------------------------

Col.laboracions:

JOAN VILANOVA: guitarres a Bravadú.

XAVI PLAZA: Saxos a Bravadú i Fuckin' people

MARC GONZÁLEZ: veus 2a estrofa a Planeta crunch (reprise) i saxo a L'Home dubte.

JAUME LLOMBART: Guitarra a Lalipop.

CIÓ SENSERRICH: Veus vocoderitzades a L'home dubte

JOSELETE EL PÚRPURA: Discurs a Planeta Crunch (intro)

Col.laboracions post-mortem:
BILL EVANS i MILES DAVIS a Lluna d'Hivern.

license

all rights reserved

tags

about

Red Pèrill Igualada, Spain

CAT: Red Pèrill
és un mite vivent, abanderat del flow submarí.

CAS: Red Pèrill es un mito viviente y abanderado del flow submarino.

ENG: R.P. is a galactic musician who make songs with groove about outsiders & lost souls. His style? Submarine flow!

JAP: R.P。は、部外者や失われた魂についてグルーヴを持って曲を作る銀河系ミュージシャンです。 彼のスタイルは? 潜水艦の流れ!
... more

shows

contact / help

Contact Red Pèrill

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

Red Pèrill recommends:

If you like Red Pèrill, you may also like: